Stayin' alive

Hello allihopa everybody, för att hålla den här bloggen vid liv har jag bytt bloggadress till vadharvigettossinpa.wordpress.com. Så länge jag har iPhone, kan jag uppdatera via den och då kan det ju faktiskt bli lite mer bloggande :)

Första etappen

Då har vi påbörjat årets semesterresa som började med ett mindre datahaveri (enormt i Gustavs värld)... Man ska aldrig göra saker sen som kan vara av betydelse. Ska man byta operativsystem, så gör man det omgående. Som tur var hade vi vår sjöman i Sverige, så han guidade oss med högst lyckat resultat. Tack!

Första resedagen gick rakt upp till Kiruna, ungefär 9 timmars körtid, varav hälften kändes som genom enbart skog. Var rätt häftigt att köra från Gällivare till Kiruna och bara se skog och mitt i alltihop dyker det upp en stad. För de som varit till Björk kan man jämföra det med vägen från Rötjärn genom skogen och helt plötsligt dyker det upp en liten by på fyra hus. Fast i Kiruna var det en "stor" stad...



Vår kära trotjänare. Funkar både som transport, sovplats och även som viloplats under ett litet rastplatsstopp.



En vanlig syn längre upp. På Lycksele djurpark fick vi lära oss att alla renar i Sverige har en ägare. Bäst att ta fram intresseboken.





Världens mest normala bild på polcirkeln.

Angående resturen så har den blivit ändrad ganska rejält.. Istället för att söka regn i Trondheim, så söker vi solen i Askersund. Regnet kändes lagom lockande och då kom Lollo med den fantastiska idén att söka solen. Så sagt och gjort vi tog fram väderkartan och kollade vart det var mest lovande väder.

Nu blir det lunch i Sundsvall.

Ditten och datten

Det händer inte så mycket stora saker i renoveringen just nu. Stortoan är fortfarande i fokus och där har golvet börjat tagit form och väggarna likaså. Återkommer med fler bilder när det händer lite mer där (och när jag kommit ihåg att fota...).

Här kommer lite bilder på mitt favoritmotiv: färdiga saker :)



Toarullshållaren från IKEA är monterad klar. Sedan vi var och hälsade på hos några som hade gjort om badrummet och påpekade att krokarna saknade synliga skruvar, så har jag fått en fix idé att alltid kolla på folks badrumskrokar. Det ser definitivt mer exklusivt ut om skruvarna inte är synliga, då det är lite krångligare att montera. Gjorde dock ett undantag på lilltoan där det fick bli IKEAs billigaste och den som är enklast att byta rulle på. Kändes onödigt att kosta på flera hundra för en toarulle i krom från Smedbo till lilltoan. Men i stortoan blir det garanterat en som är lätt att byta rulle på och som saknar synliga skruvar.



Krokarna till handdukarna är från IKEA och tillhör samma serie som ovanstående, men jag skulle nog inte valt dessa igen, handdukarna har en tendens att vilja åka av kroken mest varenda gång man använder den.



Lamporna i källarhallen har kommit på plats och lampan i matkällaren har även tilldelats strömbrytare. Resterande lampor tänds med stickpropp tills väggarna är målade.

Här kommer ett litet smakprov på golv- och väggmattan som kommer pryda stortoan. En lite annorlunda och spännande kombination. Den bryter av mot de traditionella mattorna med löv, blommor och pastellfärger. Var förbi hos kusin med familj igår och spanade in deras toa där de har denna kombination, det är så bra när man får se hur mattan ser ut på riktigt. Tror det kommer bli kanon i vårt badrum.






Lagom till nästa uppdatering har bloggen tillfälligt bytt skepnad från att vara en renoveringsblogg till att bli en resblogg.

Nu vankas det fruktstund i Jävre, Piteå.

Bad girl attitude

En trevlig start på sommarlovet har det blivit. Två fester, en utgång, ett vildmarksbad och nu en lastbilstur till Bro tur och retur. Medan jag var ute och röjde i lördags fick Gustav det stora uppdraget att gräva upp en bit av gräset så jag kan sätta dit pallkragar. Blev mkt fint, har dock inte sett det i verkligheten då vi for till N-grå kl 02:00 natten mot söndag, direkt efter krogen...



Gustav tog lagen i sina egna händer (min lag) och planterade rosbusken längre från pallkragen än jag hade visat. Detta så att hans andra kärlek Stiga Freeclip ryms mellan busken och pallkragen när det är dags för gräsklippning.



Vi förenade nytta med nöje och besökte nån "trädgårdsoutlet" bredvid S:t Eriks i Uppsala, när vi liks hade vägarna förbi (Gustav lastade marksten nästgårds). Blev lite inköp kan jag avslöja, blir spännande att se hur det blir när det ligger där det ska ligga.

Nästa stopp är Hagsta för lite lunch.

To be continued

Vi ligger lite lågt med renovering just nu. Gustav har varit borta måndag-fredag i tre veckor nu och jag är i slutet av kurs/tentavecka. Så vi säger väl fortsättning följer när tentan är bortgjord om ungefär 28 timmar.

Hej mitt sommarlov..nu är jag snart här!!

RSS 2.0