Lilltoan.

Igår var det återigen dags för vävning. Den här gången på lilltoan, som inom en kort framtid kommer vara färdig!




Pappa, Fredrik och jag roade oss med att limma och väva. Var mycket skeptisk till den första våden, blev lite märken, men tack å lov så försvann de när limmet hade torkat. Lite pillrigt att hålla på med, men det känns bra att behärska tekniken något så när.



Medan vi roade oss i lilltoan skruvade mamma ihop kontorsstolarna, som Gustav på eget initiativ for och köpte på IKEA!



Har man inte plats för en dammsugare, så gör man sig plats.



Voilá! Fick lov att vänta med sista spånskivan för att rörmokarn ska komma åt, men nu är vi ytterligare ett steg närmare ett badrum. Resten av veckan kommer ägnas åt målning och golvläggning.

Att lägga klickgolv.

Tyckte jag "nyss" hade uppdaterat, men så var inte fallet. Skrev visst bara ett utkast dagen efter vi hade lagt klickgolv. Så tänk er tillbaka till den 22 april, dagen efter golvläggandet. Sådärja.

Detta är ett viktigt inlägg. Detta inlägg kommer vi titta tillbaka på och känna, "kommer du ihåg när vi hade stunden för montering av hyllor och kontorsmöbler inom räckhåll". Klickgolvet i källaren las av Freddan igår kväll. Jag förundrades av hur smidigt det gick och försökte lära mig, så man kanske kan klara av det själv nån gång.





Först nån form av väv. Ingen detaljkunskap som besitts av mig direkt...



Sen en platonmatta införskaffad på Beijer, 72 kr/m2. Ovanpå det har vi lagt spånskivor från Byggmax.



Skulle vara roligt att kunna se in i framtiden och höra vad som sägs när de tar bort klickgolvet och ser vårt lilla avtryck.



Det gäller att vara noga.



Väggarna är målade, plafonderna är monterade liksom strömbrytare och eluttag, golvet är lagt. Det som fattas nu är taklister, golvsockel, element, lucka till hålet i väggen och INREDNINGEN! Det längtar jag till, kommer bli fantastiskt att få ett skrivbord, hyllor och tänk att symaskinen får stå framme jämt! Wiiii.

Smått och gott



Har man inte plats för lister på 4 meter, då får man ta sig plats.



En meningslös vägg i garderoben som åker. Mitt besök på IKEA var väldigt givande, fick nämligen höra att en av vårens nyheter var garderobsstommar som endast är 35 cm djup, hurra! Vi var inne på att ha köksstommar som är 35 cm djup, då en vanlig garderobsstomme på 58 cm inte passar så bra i vår garderob. Men nu kan vi då ha både korgar och allt möjligt jox istället för enbart hyllplan.



I trappen blir det spotar i taket.







Varde ljus, och det blev det! Elektrikern satte in takplafonder och löjligt nöjda är vi för det, ett steg närmre ett riktigt kontor.



I veckan har papporna och Gustav ordnat med tak till lilltoan, vitt och fint!


Sovrummet

Den utlovade tjuvtitten kommer här, dock har ju 75% av läsarna här på bloggen redan hunnit titta förbi hos oss och kikat på den. Men Micke som är ute på de sju haven blir säkert nöjd! :) Inte alla som får en önskan om uppdatering från en stor stor båt på andra sidan jorden...






Inflyttningen till sovrummet som skulle ske ganska snart efter tapetseringen har lagts på is en stund. Just nu målas det hyllplan till kontoret nere och nånstans ska man ju ha torkställningen...


Ur-säkta, vad är klockan?

Har jag berättat att vi har anpassat hemmet för de som har svårt att se vad klockan är?


Vägen till arbetarens hjärta går via magen

Jag kan få lite infall ibland, som är jättebra för stunden, tills verkligheten kommer ikapp. Ta mina blomlådor som exempel...haha. Nu har jag två blomlådor med nysådda frön, hjärtebladen börjar titta fram. Jag hade inte riktigt tänkt på att de skulle titta fram så tidigt. Så nu har jag Sommardahlia med jättefina hjärteblad. Får bli kruka inomhus tills vidare med de blommorna. Men var ska jag ha dem...?



Finns det hjärterum, finns det stjärterum. Gustav kanske vill skruva upp en till konsol på väggen? ;)



Gjutningen avslutades med en kanongod påsktårta. Var det smak av ägglikör? Mycket god och annorlunda smak var det.



Att hitta en bild då vi har hamnat i "salen" runt matbordet är inte svårt. Det är så trevligt att få sitta ner och ha lite byggmöte innan man börjar. Och man måste ju komma ihåg att vägen till arbetarens hjärta går via magen!

Nu ska jag väcka Gustav så han också får ta del av denna ljuva morgonstund ;)

Gjutning av betonggolv

Tiden går fort när man har roligt. Har lyckats hålla mig undan från bloggen i nästan två veckor... Men nu kommer här på allmän begäran en uppdatering.

Tentaveckorna är över och betyget godkänt delades ut i båda fallen, så nu kan jag lämna Nationalekonomin bakom mig..hoppas jag. Blir inte förvånad om jag kommer sluta som statistisk analytisk nationalekonom med specialisering mot internationell handel. Ödets ironi.

Nog om det.



Ett av de största projekten hittills var gjutningen av betonggolvet. Det blev X antal liter till ett golv där det skiljde 5 cm på högsta och lägsta punkten. Men nu vill jag lova att det är rakt



Tack vare pappornas finurlighet satte vi fast två skenor i golvet och riktade dessa, sedan använde vi en planka för att dra till betongen.



Broder spär ut betongen med lite vatten.



Tur att jobbet skänker glädje!


Blev lite betong över som jag använde för att göra krukor, har dock inte riktigt tagit ur dem ur formarna... Ska göra det "sen".

Just nu ska jag be en bön att det är kallt ute så vi får fara på Björk iaf en dag i påsk.

RSS 2.0